Ma reggel számos csinovnyik nőtársunk talált kisebb-nagyobb meglepetést irodai asztalán. Persze nem a péntek este ráruházott több torony elintézendő dossziéra utalunk. Ma ugyanis nőnap van. Mit nőnap? Nemzetközi nőnap!

Magyar berkekben retró módon virággal szokás a jeles eseményről megemlékezni. Bár néhány éve a „szegfű + aszparágusz szalaggal átkötve” dívott, miután a hóvirág védett növénnyé avanzsált, manapság a tulipán a trendi. Bármely nőt le lehet venni a lábáról eme egyszerű és jelképes gesztussal, hogy aztán a nap folyamán dudorászva haladjon a munka, menjen a kávéfőzés, fénymásolás. Szokatlan dolog ez így hétfő délelőtt!
 
Az érdekes az, hogy bár a nemzetközi nőnap eredetileg a nők munkához való jogáról és egyenlő munkafeltételeiről szólt, az évek során, valahogy elkopott feminista jellege, és épp a visszájára fordult. Az egyenlőségükért küzdő nők ezen a napon kivételezettek, pozitívan diszkrimináltak, hiszen szegény hímnemű csinovnyiktársainknak nem jut férfinap. Globalizált naptáram szerint Mongóliában munkaszüneti nappal ünneplik a nőket. Nálunk is átgondolandó lehet ez a példa az obligát bonbon-hóvirág/tulipán helyett. Legyen munkaszüneti nap március 8-a úgy a férfi, mint a női munkaerő számára!

A bejegyzés trackback címe:

https://csinovnyikblog.blog.hu/api/trackback/id/tr971818548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása